Spare ribs met barbecuesaus

Spare ribs met barbecuesaus
Voorbereiding 20 min.
Kook 180 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor het vlees

Bruine suiker
15 g
Zacht paprikapoeder
0.5 el
Heet paprikapoeder
0.5 el
Oignon en poudre
0.5 el
Fleur de sel
0.5 el
Varkensribben
2
Plantaardige olie
1 el

Voor de saus

Gele mosterd Colman's (afdeling Wereldkeuken)
12 g
Ketchup
12
Water
75 ml
Bruine suiker
25 g
Worcestershiresaus
0.5 el

Spare ribs met barbecuesaus

Bereiding

1

Meng de bruine suiker met de twee soorten paprikapoeder, uienpoeder en fleur de sel. Besprenkel de varkensribben met de olie en wrijf er de specerijenmix in. Verpak de ribben in plasticfolie en laat 1 u rusten.

2

Haal het vlees uit de folie. Steek de barbecue aan op lage temperatuur (ongeveer 110°C) en braad de ribben 1 u. Controleer ze dan en verplaats ze eventueel een beetje op het rooster, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Laat nog 1 u garen.

3

Meng alle ingrediënten voor de saus in  een pannetje en laat 10 min sudderen op een laag vuur. Haal de ribben van de barbecue, rol ze door de saus en verpak ze in aluminiumfolie. Leg nog  1 u op de barbecue. Verwijder de folie, besprenkel weer met saus en laat nog 15 min garen. Verdeel in stukken en dien op met de rest van de saus.