Spicy veggieburger met koriander

Spicy veggieburger met koriander
Voorbereiding 0 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Vandemoortele® mayonaise met citroen
0.5 el
Vandemoortele® Zonnbloemolie
0.5 el
kikkererwten
125 g
maïs
50 g
koriander
0.5 c.à.c
munt
0.5 c.à.c
lente-ui
0.5 c.à.c
rode chilipeper
0.5 st
komijn
0.5 c.à.c
korianderpoeder
0.5 c.à.c
currypoeder
0.5 c.à.c
paneermeel
0.5 c.à.c
limoen
0.5 st
peper en zout
bruine broodjes
2
radijzen
1

Spicy veggieburger met koriander

Bereiding

1

Hak de koriander, de munt, de rode chilipeper en het lente-uitje fijn.

2

Doe de kikkererwten en de maïs in een blender en mix tot een smeuïg geheel. Meng er de fijngehakte kruiden en de helft van het paneermeel onder.

3

Breng het mengsel op smaak met komijn, currypoeder en wat peper en zout.

4

Voeg het limoensap toe en laat het mengsel tien minuten opstijven.

5

Vorm burgers van het mengsel.

6

Wentel de burgers door de rest van het paneermeel, en laat ze een halfuur rusten in de koelkast.

7

Bak de burgers goudbruin.

8

Snij de radijzen in flinterdunne schijfjes en meng ze onder de mayonaise.

9

Snij de broodjes open en beleg met de veggieburgers en de radijzenmayonaise.

10

Leg nog wat extra schijfjes radijs op de mayonaise.

11

Snij nog wat lente-uitjes overlangs en leg ze in water zodat ze mooi opkrullen, en werk de burgers ermee af.