Spieringkotelet met mosterdsaus, patatjes en bonensalade

Spieringkotelet met mosterdsaus, patatjes en bonensalade
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
aardappel
400 g
sperziebonen
250 g
boterboontjes
150 g
spiering
2 st
peterselie
6 g
munt
4 c.à.c
sjalot
0.5 st
vleesbouillonblokje
0.5 st
mosterd
2 el
rode wijnazijn
0.5 el
olijfolie
40 ml
maizena
0.75 el
water
125 ml
boter
peper
zout

Spieringkotelet met mosterdsaus, patatjes en bonensalade

Bereiding

1

Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze in gezouten water in 20 min. gaar. Dop de sperzie- en boterbonen. Blancheer ze 5 min., of tot ze beetgaar zijn. Spoel ze onder de koude kraan.

2

Kruid het vlees met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan over een hoog vuur en leg de koteletten in de pan. Draai na 2 min. het vuur lager en gaar 1 min. verder alvorens het vlees om te draaien. Voeg opnieuw een klontje boter toe en gaar 3 min., of tot de kotelet gaar is.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
531kj
Vetten
3,3
Zout
0,2
Eiwitten
5,8