Spiesjes van varken en mango, garam masalaboontjes en rijst

Spiesjes van varken en mango, garam masalaboontjes en rijst
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

basmatirijst
150 g
groene boontjes
250 g
varkensoester
2
mango
0.5
ui
0.5
teentje(s) knoflook
1
garam masala
1 c.à.c
(graan)mosterd
arachideolie
peper
zout

Spiesjes van varken en mango, garam masalaboontjes en rijst

Bereiding

1

Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Kook de groene boontjes in enkele minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water.

2

Snij het varkensvlees in stukken en meng met de (graan)mosterd, een geutje olie, peper en zout. Laat even marineren. Schil en snij de mango in ongeveer even grote stukken als het vlees. Rijg het vlees en de mango op spiesjes.

3

Verhit een grillpan op een hoog vuur en bak de spiesjes in ongeveer 7 à 10 min. aan beide kanten gaar. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verhit wat olie in een steelpan en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de boontjes toe en kruid met garam masala, peper en zout. Roerbak 3-4 min. Serveer de spiesjes met de boontjes en de rijst.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
122kcal
Vetten
0,48g
Zout
0,47g
Eiwitten
9,5g