Spinazie-linzensalade met zalm in een pistachekorstje

Ingrediënten voor:
Spinazie-linzensalade met zalm in een pistachekorstje
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de pistaches fijn in een kleine keukenrobot. Meng ze met het lijnzaad, wat zout en peper en 1 el olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de zalmfilets op. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met zout en peper. Schep er het pistachemengsel over en bak 10 à 15 min in de oven (afhankelijk van de dikte en grootte van de zalm).
2
Scheur het pitabrood in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het brood goudbruin en krokant. Kruid met zout en peper. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en kruid met zout en peper.
3
Was de spinazie, laat de linzen uitlekken en snipper de lente-ui. Meng ze alle drie met de granaatappelpitten, de blauwe bessen en de croutons van pitabrood. Breng op smaak met de vinaigrette, verdeel over de borden en serveer met de zalm (in stukjes) en bestrooid met fijngehakte bieslook.