Spirelli met boerenkool en Luikse boerenworst

Spirelli met boerenkool en Luikse boerenworst
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

spirelli
250 g
teentje(s) knoflook
1
kippenbouillonblokje
0.25
gesneden boerenkool
200 g
Luikse worsten
2
pijnboompitten
25 g
Pecorino Romano
25 g
zongedroogde tomaten
75 g
water
125 ml
olijfolie
boter
peper
zout

Spirelli met boerenkool en Luikse boerenworst

Bereiding

1

Snij de zongedroogde tomaten fijn. Pel de knoflook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Bak de worst in boter op een zacht vuurtje. Fruit de geperste knoflook in olie op een zacht vuurtje in een grote pot. Voeg na enkele minuten de kool toe en laat even meestoven. Voeg dan de zongedroogde tomaten toe. Stoof even mee. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Blus de kool met de bouillon en laat gedurende 10 min. rustig sudderen zonder deksel.

3

Snij de gebraden worst in stukjes, en doe samen met de pasta bij de kool. Kruid met peper en zout. Roer goed om. Garneer met de pijnboompitten en pecorino.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
226kcal
Vetten
3,6g
Zout
0,88g
Eiwitten
9,7g