Springrolls met kip, spitskool en pittige mayonaise

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kipgehakt
75 g
Sojasaus
1/2 el
Sesamolie
1/2 tl
Teentje knoflook
1/2
Stukje gember (2,5 cm)
1/2
Mayonaise
2 el
Sriracha
1 el
Spitskool
1/2
Radicchio
1/2
Komkommer
1/2
Rijstvellen
4
Kruiden (koriander en/of munt)
Sesamzaadjes
Olijfolie

Springrolls met kip, spitskool en pittige mayonaise

Bereiding

1

Meng het kipgehakt met de sojasaus en sesamolie en laat 5 min marineren. Hak de knoflook en gember fijn en fruit glazig in een pan met wat olijfolie. Voeg na 2 min het gehakt toe en laat bakken tot het gaar is.

2

Meng de mayonaise met de sriracha. Proef en pas aan naar smaak. Snij 1/4 spitskool, 1/2 radicchio en 1/2 komkommer in fijne reepjes, iets korter dan de rijstvellen. Bewaar de rest van de groenten voor een ander gerecht. Laat een rijstvel ongeveer 30 sec weken in een kom met koud water. Haal het eruit, laat uitlekken en leg het op een propere keukenhanddoek. Beleg met wat spitskool, radicchio, komkommer, kip en verse kruiden.

3

Bestrooi met sesamzaadjes en besprenkel met de mayonaise. Rol voorzichtig op en zorg dat de vulling goed stevig zit. Serveer met de resterende mayonaise apart. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
185 kcal
Vetten
15 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,4 g
Koolhydraat
6,7 g
Suiker
0,9 g
Vezels
0,8 g
Zout
1,08 g
Eiwitten
7,3 g