Steak gemarineerd in bruin bier en barbecuesaus met bruin bier

Steak gemarineerd in bruin bier en barbecuesaus met bruin bier
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
een mooi stuk chateaubriand van Belgisch witblauw van de Kwaliteitsketen Carrefour
Bruine Sint-Ambrosius
0.5
Pittige mosterd van ‘Souvenirs du Terroir’
1 c.à.c
Sojasaus van Carrefour
40 ml
Ketchup van Carrefour
50 g
Koolzaadolie van Carrefour
1.5 el
Teentjes look
1.5
Worcestersaus
1 el
Bruine suiker
15 g
Gerookte paprika
0.5 kg
Zout en peper

Steak gemarineerd in bruin bier en barbecuesaus met bruin bier

Bereiding

1

Fruit één of twee uur voor je het vlees bakt 2 teentjes geperste look in een kleine eetlepel olie. Voeg 120 ml bruin bier, 30 ml sojasaus, de ketchup, 1 eetlepel worcestesaus, 30 g suiker en de paprika toe. Laat de saus enkele minuten inkoken op een zacht vuurtje zodat ze dikker wordt. Laat afkoelen.

2

Meng daarna 100 ml bruin bier, 50 ml sojasaus, 2 eetlepels olie, 1 fijngehakt teentje look, mosterd en 2 koffielepels worcestersaus. Bestrijk het vlees rijkelijk met de marinade. Laat het 1 à 2 uur marineren voor je het op de barbecue grilt. Serveer het vlees in dikke sneden met de barbecuesaus.