Steak met chimichurri, zoete aardappelfrietjes en tomaten- maïssalade

Steak met chimichurri, zoete aardappelfrietjes en tomaten- maïssalade
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de zoete aardappel in frietjes. Leg ze op een bakplaat en bedruppel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bak de frietjes zo'n 30 min. in de oven.
2
Snij de tomaten in blokjes. Pel de rode ui en snij in halve maantjes. Meng de tomatenblokjes met de rode ui onder de maïs. Kruid met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie en een beetje limoensap.
3
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper. Pel de sjalot en de knoflook. Mix de sjalot, de knoflook en slechts een klein stukje van de chilipeper fijn in de keukenrobot, voeg de peterselie toe en mix opnieuw fijn. Voeg wat olijfolie en limoensap toe en mix tot een mooie saus. Kruid de steak met peper en zout en bak enkele minuten langs elke kant in een pan met olijfolie. Serveer het vlees met de tomaten-maïssalade, de zoete aardappelfrietjes en de chimichurri.