Steak op een bedje van fijne erwtenpuree, met dragon- en muntboter

Steak op een bedje van fijne erwtenpuree, met dragon- en muntboter
Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Steaks
2
Takjes dragon
1
Takjes munt
1
Boter op kamertemperatuur
65

Alsook :

Diepvrieserwten
300 g
Blokje groentebouillon
0.5
Olijfolie
0.5 el
Zout
Zwarte peper

Steak op een bedje van fijne erwtenpuree, met dragon- en muntboter

Bereiding

1

Giet de erwtjes in een kookpot. Zet onder in water, voeg het bouillonblokje toe en breng voorzichtig aan de kook. Laat 10 min pruttelen, laat uitlekken en mix. Kruid bij indien nodig en hou warm.

2

Snipper de dragon- en muntblaadjes. Giet 100 g boter in een stoofpot. Voeg de gesnipperde kruiden toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm voorzichtig.

3

Breng de steaks op smaak met zout. Smelt de resterende 30 g boter met 1 el olijfolie in een pan en bak de steaks even aan. Keer het vlees maar een keer om. Laat het vlees 5 min rusten voor het te snijden. Verdeel de erwtenpuree over de borden. Schik er een steak bovenop en besprenkel met de kruidenboter. Dien onmiddellijk op.