Sterren met vleesvulling

Sterren met vleesvulling
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kleine sneetjes wit brood
1
Melk
250 ml
Sjalot
0.5
Teentje knoflook
0.25
Scheutje olijfolie
0.5
Gehakt (varken/kalf)
200
Ei
0.5
Peterselie, oregano, dragon, salie, Provençaalse kruiden…
Zout
Peper

Voor het deeg

Bloem
0.5 el
Vellen bladerdeeg
1
Ei, losgeklopt
0.5

Sterren met vleesvulling

Bereiding

1

Maak de vulling: laat het brood weken in de melk. Pel en snipper de sjalot , pel en pers de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook. Meng in een kom het gehakt met het uitgeknepen brood, de sjalot en knoflook en de kruiden en kneed tot een homogene massa. Kruid met zout en peper.

2

Maak de deegsterren. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de vellen bladerdeeg uit. Snij er met een uitsteekvorm sterren uit van verschillende groottes. Schep in het midden van elke ster 2 tl vulling en bedek met een tweede ster van dezelfde grootte. Sluit de randen met een vork.

3

Borstel losgeklopt ei over de sterren en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 20 min op 180°C in de oven.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
879kcal
Vetten
60g
Vezels
3,3g
Eiwitten
28g