Stevige kikkererwtensoep met pastinaak en rookworst

Stevige kikkererwtensoep met pastinaak en rookworst
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

klein(e) stokbroodje(s)
1
kikkererwten
400 g
rookworst
225 g
groentebouillonblokjes
0.5
ui
0.5
teentje(s) knoflook
1
pastinaakblokjes
125 g
water
750 ml
mosterd
0.5 el
olijfolie
peper
zout

Stevige kikkererwtensoep met pastinaak en rookworst

Bereiding

1

Bak het stokbrood af zoals vermeld op de verpakking. Giet de kikkererwten af en spoel onder koud water. Snij de rookworst in plakjes. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.

2

Fruit de ui met de knoflook in een scheutje hete olijfolie. Voeg de pastinaak toe. Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat 5 min. koken tot de pastinaak beetgaar is. Voeg de kikkererwten toe en laat even warm worden. Voeg de mosterd toe en mix de soep glad. Breng de soep op smaak met peper en zout. Doe de plakjes rookworst in de soep en laat nog 1 min. mee opwarmen.

3

Schep de soep in kommen en geef er sneetjes stokbrood bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
97kcal
Vetten
1,5g
Zout
0,81g
Eiwitten
4,4g