Sticky brochettes met rijst en paksoi

Sticky brochettes met rijst en paksoi
Voorbereiding 12 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

mini varkensbrochetten
5
saus ketjap manis zoet
2 el
paksoi
0.5
bot bosuitjes
0.25
sesamzaadjes
7 g
gember
1 cm
basmatirijst
150 g
teen(tenen) knoflook
1
maizena
1 c.à.c
olijfolie
boter
peper
zout

Sticky brochettes met rijst en paksoi

Bereiding

1

Snij de paksoi in hapklare stukken. Snipper de knoflook fijn en rasp de gember. Stoof beide aan in wat olie op een laag vuurtje. Stoof er de paksoi bij tot die gaar is. Strooi er de sesamzaadjes over.

2

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de brochettes in met ketjap. Bak ze in wat olie op een zacht vuurtje. Haal de brochettes uit de pan en zet het vuur uit.

3

Giet de resterende ketjap in de pan. Los de maizena op in een half glas water en doe bij de ketjap. Roer tot een gladde saus. Serveer de brochettes met de rijst en de saus. Bestrooi met de in ringen gesneden bosuitjes en serveer met de paksoi.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
121kcal
Vetten
1,4g
Zout
0,3g
Eiwitten
9,2g