Stoemp van groene kool met varkenskoteletten en mosterdsaus
Stoemp van groene kool met varkenskoteletten en mosterdsaus
Bereiding
1
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze in een pan gezouten water in 15 à 20 min gaar. Snipper de kool in reepjes en kook ze de laatste 5 min mee met de aardappelen.
2
Laat 1 el boter op een matig hoog vuur smelten in een grote braadpan. Bak de koteletten aan beide kanten bruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet opzij. Voeg de mosterd en de room toe aan de pan en roer goed. Laat een paar minuten sudderen en wat indikken. Kruid met peper en zout.
3
Giet de aardappelen met de groene kool af en plet ze grof. Voeg de melk, 2 el boter, 1 snuifj e nootmuskaat, peper en zout toe en meng tot een smeuïge stoemp. Serveer de stoemp met de varkenskoteletten en nappeer het vlees met de mosterdsaus.