Suikervrije chocoladetaart met frambozentoefjes


Suikervrije chocoladetaart met frambozentoefjes
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de frambozen ontdooien en de boter voor het glazuur zacht worden. Bekleed een hartvormige bakvorm met bakpapier. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie of in de magnetron in intervallen van 20 sec. Laat het mengsel lichtjes afkoelen.
2
Klop in een grote kom de eieren met de stevia tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng kort. Meng in een andere kom de gezeefde bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snuifje zout. Voeg dit toe aan het chocolademengsel en roer tot een glad beslag. Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart 30 tot 35 min. Prik met een mespunt in de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen.
3
Bereid nu het toefmengsel. Verwarm de frambozen samen met 1 el stevia en 1 el water. Zeef en laat afkoelen. Neem een keukenrobot en klop de zachte boter samen met 1 el stevia tot een luchtig en romig mengsel. Voeg de frambozencoulis toe en meng goed. Vul een spuitzak met het mengsel en werk de taart af met mooie toefjes. Laat de taart minstens 30 min rusten in de koelkast.