Surf & turf boekweitflensje

Surf & turf boekweitflensje
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
boekweitmeel
25 g
gewone bloem
35 g
bakpoeder
0.5 c.à.c
ei
0.5 st
karnemelk
75 ml
snuifje zout
gesmolten boter
12.5 g
gekookte rode biet
50 g
feta
20 g
room
40 ml
granaatappelsiroop
0.5 c.à.c
olijfolie
0.5 cl.
citroen (sap)
0.5 st
zout, peper
sneden gerookte zalm
2 st
lompviseitjes
takjes dille
4 st

Surf & turf boekweitflensje

Bereiding

1

Giet de twee soorten bloem door een zeef in een ruime mengkom en voeg het bakpoeder toe. Klop het ei op met de karnemelk en giet bij de bloem. Voeg een snuifje zout toe, giet er dan de gesmolten boter bij en klop tot een glad beslag.

2

Vet een kleine braadpan in en giet er het beslag in (ongeveer 10 cm diameter en 0,5 cm dik). Bak de pannenkoek op een matig vuur. Draai hem om zodra de onderkant goudgeel kleurt en er zich belletjes vormen. Hou de pannenkoeken warm terwijl je de volgende bakt.

3

Maak nu de bietencrème: mix alle ingrediënten samen tot een romige, gladde saus. Kruid met een snuifje zout en een draai van de pepermolen. Schep bietencrème op elke pannenkoek en leg er reepjes gerookte zalm van 2 cm breed bij. Schep er met een lepeltje lompviseitjes op en werk af met een plukje dille.