Taart van chocolademousse en spritskoekjes

Taart van chocolademousse en spritskoekjes
Voorbereiding 50 min.
Kook 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
koekjes type sprits
50 g
boter
10 g
room
150 ml
zwarte chocolade, in stukjes
50 g
bloemsuiker
25 g
chocoladeschilfers, cacaopoeder

Taart van chocolademousse en spritskoekjes

Bereiding

1

Maal de koekjes fijn. Laat de boter smelten en roer er de fijngemalen koekjes onder. Meng tot een homogeen, kruimelig deeg. Verdeel het gelijkmatig over de bodem van een taartvorm, druk goed aan en maak het plat met de onderkant van een glas. Zet het deeg in de koelkast.

2

Verwarm 200 ml van de room tot tegen het kookpunt. Zet het vuur uit en laat de chocolade al roerend smelten in de room. Giet dit mengsel in een kom en zet 30 min in de koelkast. Zeef de bloemsuiker boven de rest van de room en klop op tot een stevig mengsel.

3

Voeg de opgeklopte room lepel per lepel tot aan het chocolademengsel uit de koelkast. Meng heel voorzichtig, zodat er zoveel mogelijk lucht in het mengsel blijft. Haal de taartbodem uit de koelkast en schep er de chocolademousse op. Zet de taart minstens 6 u in de koelkast (een nacht is ideaal) om op te stijven. Versier met chocoladeschilfers, cacaopoeder... Haal de taart net voor het opdienen uit de koelkast.