Taartjes met crème van pastinaak en foie gras

Taartjes met crème van pastinaak en foie gras
Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Blokjes gestoomde pastinaak
250 g
Room
2 el
Geklopt ei
1
Puntje nootmuskaat
1
Tijm
1 c.à.c
Fijngehakte bieslook
1 el
Zout, peper
Vel bladerdeeg
1
Porties foie gras
Platte peterselie

Taartjes met crème van pastinaak en foie gras

Bereiding

1

Pureer 250 g blokjes gestoomde pastinaak + 2 el verse room* + 1 geklopt ei + 1 puntje nootmuskaat + peper en zout + 1 tl tijm + 1 el fijngehakte bieslook.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij vierkanten van 7 cm uit 1 vel bladerdeeg + leg ze in beboterde bakvormpjes + bak 7 min + vul ze met 1⁄2 el pastinaakcrème + bak nog 7 tot 10 min in de oven.

3

Werk af met 1 of 2 porties foie gras in schilfers + platte peterselie.