Taartjes met witte asperges, ricotta, erwten en kervel

Taartjes met witte asperges, ricotta, erwten en kervel
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kant-en-klaar bladerdeeg
0.5
Witte asperges
4
Erwten
75 g
Ricotta
200 g
Kervel
0.5 handvol
Olijfolie
2 el
Zout
Peper

Taartjes met witte asperges, ricotta, erwten en kervel

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng twee pannen gezouten water aan de kook, voor de asperges en de erwten. Bekleed taartvormpjes met bakpapier. Steek 4 cirkels uit het bladerdeeg en bekleed er de vormpjes mee. Strooi er bakbonen of bakparels in en bak de taartbodems 30 min in de oven.

2

Snij de harde onderkant van de asperges en schil ze. Snij ze in stukjes en kook ze gaar in een van de pannen water. Kook in de andere pan de erwten beetgaar. Kruid de ricotta met peper en zout.

3

Haal de taartbodems uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Haal de bodems uit de vormpjes en zet ze op een bord. Schep er ricotta in en vul verder op met asperges en erwten. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Werk af met wat verse kervel.