Taboulé met kip, geroosterde wortelen en gedroogde abrikozen

Taboulé met kip, geroosterde wortelen en gedroogde abrikozen
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Wortelen
3
Olijfolie
3 el
Honing
1 el
Kaneelpoeder
2 c.à.c
Komijnzaadjes
0.5 c.à.c
Kipfilets
1
Kerriepoeder
1 c.à.c
Kipkruiden
1 c.à.c
Couscous
50 g
Groente- of kippenbouillon
200 ml
Gedroogde abrikozen
100 g
Ras-el-hanout
1 c.à.c
Sap van limoen
0.5
Peterselie, fijngehakt
1 handvol
Zout, peper

Taboulé met kip, geroosterde wortelen en gedroogde abrikozen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de wortelen in grove repen en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met de helft van de olijfolie en de honing. Kruid af met zout, peper, het kaneelpoeder en de komijnzaadjes. Meng goed en zet ongeveer 35 min in de oven.

2

Breng de kippenfilets op smaak met de curry, de kippenkruiden en bak ze aan beide kanten goudbruin in de helft van de olijfolie. Schik ze in een ovenschaal en zet ze 25 min in de oven.

3

Snij de gedroogde abrikozen in stukjes en zet ze te week in lauw water. Kook de couscous in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Maak hem los met een vork en voeg de ras-el-hanout, de rest van het kaneelpoeder en de olijfolie, het limoensap en de fijn gehakte peterselie toe. Schep om. Snij de kipfilets in repen, laat de abrikozen uitlekken en meng ze met de wortelen en de couscous. Dien lauw of koud op.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
126kcal
Vetten
4,1g
Suiker
9,4g
Vezels
2,3g