Taboulé met rozijnen en balletjes van lamsgehakt
Taboulé met rozijnen en balletjes van lamsgehakt
Bereiding
1
Kook de couscous beetgaar in gezouten water. Was de komkommer en snij in blokjes. Laat de rozijnen 10 min. weken in een beetje water.
2
Pel de rode ui en snij in ringen. Snij de tomaten in stukjes. Meng het lamsgehakt met het paneermeel en het ei. Pel de knoflook en snipper fijn. Hak de peterselie en de munt fijn. Meng de fijngesnipperde knoflook met de helft van de fijngesnipperde peterselie en munt onder het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in de pan.
3
Meng de couscous met de rozijnen, de komkommerblokjes, tomaten en de rode ui. Meng er de rest van de peterselie en de munt onder en kruid met ras el hanout, peper, zout en wat olijfolie. Serveer met de lamsballetjes.