Taco met boekweit, geroosterde groenten en avocado-dillesaus

Ingrediënten voor:
Taco met boekweit, geroosterde groenten en avocado-dillesaus
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel en de asperges schoon en snij ze in de lengte in repen. Verdeel ze over een ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster 20 min in de oven.
2
Verhit op een matig vuur 4 el olijfolie in een braadpan. Leg er de boekweitkorrels in en breng op smaak met het chilipoeder, kurkuma, komijn, zout en peper. Maak voor de saus de lente-ui schoon en hak hem fijn. Schil de avocado’s, prak het vruchtvlees fijn en meng met de lente-ui en de dille. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
3
Leg blaadjes sla op de tortilla’s en schep er avocado-dillesaus op. Strooi er de geroosterde boekweitkorrels bij en schep daarop de gegrilde groenten. Leg bovenop rondjes radijs. Besprenkel de taco’s eventueel met pikante chilisaus en dien op.