Taco met boekweit, geroosterde groenten en avocado-dillesaus

Taco met boekweit, geroosterde groenten en avocado-dillesaus
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Venkelknol
0.5
Bussel groene asperges
0.5
Olijfolie
Boekweitkorrels
100 g
Chilipoeder
0.25 c.à.c
Kurkuma
0.25 c.à.c
komijnpoeder
0.25 el
Blaadjes sla
Kleine maïstortilla’s
6
Bosje radijzen, gespoeld en in dunne schijfjes
0.5
Pikante chilisaus (facultatief)
Zout, peper

Voor de avocado-dillesaus

Bosje lente-uitjes
0.5
Avocado’s
1
Dille, fijngehakt
2 el
Sap van limoen
0.5

Taco met boekweit, geroosterde groenten en avocado-dillesaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel en de asperges schoon en snij ze in de lengte in repen. Verdeel ze over een ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster 20 min in de oven.

2

Verhit op een matig vuur 4 el olijfolie in een braadpan. Leg er de boekweitkorrels in en breng op smaak met het chilipoeder, kurkuma, komijn, zout en peper. Maak voor de saus de lente-ui schoon en hak hem fijn. Schil de avocado’s, prak het vruchtvlees fijn en meng met de lente-ui en de dille. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.

3

Leg blaadjes sla op de tortilla’s en schep er avocado-dillesaus op. Strooi er de geroosterde boekweitkorrels bij en schep daarop de gegrilde groenten. Leg bovenop rondjes radijs. Besprenkel de taco’s eventueel met pikante chilisaus en dien op.