Taco’s gevuld met gegrilde kip, geserveerd met guacamole van avocado en kiwi

Taco’s gevuld met gegrilde kip, geserveerd met guacamole van avocado en kiwi
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

avocado('s)
1
kiwi('s)
1
klein rood chilipepertje
0.5
bot lente-ui
0.5
verse koriander
7 g
sap van limoen
0.5
kipfilets
300 g
cocktail trostomaten
150 g
taco’s
6
zakje rucola
1
olijfolie
peper
zout

Taco’s gevuld met gegrilde kip, geserveerd met guacamole van avocado en kiwi

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en ontpit de avocado’s. Snij het vruchtvlees in stukken. Schil de kiwi’s en snij het vruchtvlees in stukken. Verwijder de zaadlijst en de zaadjes van het pepertje en hak het fijn. Snipper de koriander en de lente-ui. Giet de stukken avocado, kiwi, peper en ui, de koriander en het limoensap in een blender en mix. Breng op smaak met zout en meng.

2

Kruid de kipfilets langs beide kanten met peper en zout. Gril het vlees in de olijfolie terwijl je de filets regelmatig omkeert. Snij de kip in reepjes. Snij de tomaten in 4.

3

Verwarm de taco’s 8 min. in de oven. Vul met de kippenreepjes, de tomatenpartjes, de rucola en serveer met de guacamole van avocado en kiwi.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
115kcal
Vetten
0,6g
Zout
0,22g
Eiwitten
9,4g