Tagliata van rundvlees

Tagliata van rundvlees
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rundfilets, elk 150 tot 200 g
1
Olijfolie
Tijm, fijngehakt
2 el
Boter
10 g
Rucola
125 g
Gegrilde paprika’s op olie, uitgelekt
Parmezaanschilfers
60 g

Voor de vinaigrette:

Olijfolie
5 el
Citroen (sap)
0.5
Zwarte peper van de molen
1 el
Zeezout
1 el

Tagliata van rundvlees

Bereiding

1

Besprenkel de rundfilets gul met olijfolie en strooi er de zwarte peper, het zout en de tijm over.

2

Verwarm 1 el olijfolie en de boter samen in een braadpan. Schroei het vlees 4 min aan elke kant dicht zodra de boter begint te schuimen en de pan goed heet aanvoelt. Het vlees moet binnenin wel à point blijven. Je kunt dat controleren door even op de uiteinden van de stukjes te duwen Als het terugveert, is het klaar. Dek het vlees af met een vel aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Snij de rundfilets in plakjes.

3

Schik de rucola en gegrilde paprika’s op de borden en leg er plakjes rundvlees op. Strooi de parmezaanschilfers over het gerecht. Roer alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar en lepel een beetje op elk bord.