Tagliatelle carbonara met yoghurt en radicchio

Tagliatelle carbonara met yoghurt en radicchio
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

tagliatelle
200 g
radicchio
200 g
preiwit
200 g
pancetta
80 g
ei
2
Griekse yoghurt
100 g
Parmezaanse kaas
50 g
peper
zout

Tagliatelle carbonara met yoghurt en radicchio

Bereiding

1

Kook de tagliatelle in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de radicchio in fijne reepjes. Snij de preiwitten in drie stukken en snij deze in lange fijne reepjes. Scheur de pancettaplakjes in stukjes.

2

Bak de pancetta 2 min. in een antikleefpan zonder vetstof op een hoog vuur. Verlaag dan het vuur en voeg er de radicchio en prei aan toe. Kruid met peper.

3

Bewaar 1 dl kookvocht en giet dan de pasta af. Schep de pasta doorheen de groenten en voeg er dan het kookvocht aan toe. Klop de eitjes los en meng met de yoghurt en 2/3 van de Parmezaanse kaas. Meng onder het gerecht. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Werk af met de resterende kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
186kcal
Vetten
3,8g
Zout
0,47g
Eiwitten
8,5g