Tagliatelle met eieren, erwtensaus, verse munt en groene asperges

Tagliatelle met eieren, erwtensaus, verse munt en groene asperges
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Diepvrieserwten
150 g
Teentjes knoflook
1
Citroen
0.5
Bosje verse munt
0.5
Verse kaas natuur
62.5 g
Geraspte grana padano
15 g
Tagliatelle met eieren
200 g
Kleine groene asperges
150 g
Olijfolie
Zout
Peper

Tagliatelle met eieren, erwtensaus, verse munt en groene asperges

Bereiding

1

Blancheer de erwten 2 min in licht gezouten kokend water. Giet ze af (vang het kookvocht op) en giet ¾ van de erwten in de kom van de blender. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de erwten. Rasp de zeste van de citroen en voeg ze samen met de muntblaadjes toe. Mix grof. Voeg de verse kaas en de geraspte kaas toe en blijf mixen tot een gladde saus. Zet ze opzij.

2

Kook de tagliatelle beetgaar in het kookwater van de erwten. Borstel olijfolie over de asperges en bak ze in een braadpan tot ze goudbruin kleuren. Kruid ze met zout en peper.

3

Giet de pasta af en doe ze terug in hun pan. Giet er de erwtensaus bij en schep goed om. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Verdeel de tagliatelle met de saus, de asperges en de rest van de erwten over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas en muntblaadjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
140kcal
Vetten
4g
Vezels
2,5g
Eiwitten
6,5g