Tagliatelle met kip en salie

Tagliatelle met kip en salie
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 12 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kipfilet
200 g
Snuifje cayennepeper
0.5
Olijfolie
Gedroogde tomaten
5
Verse room
125 ml
Droge sherry
50 ml
Bosje verse salie
0.5
Zwarte olijven
7
Verse tagliatelle
150 g
Zout, peper

Tagliatelle met kip en salie

Bereiding

1

Snij de kipfilet in reepjes en kruid ze met zout, peper en cayennepeper. Verhit de olie in een grote braadpan en bak er de kip gaar en goudbruin in.

2

Snij de gedroogde tomaten in kleine dobbelsteentjes en doe ze bij de kip in de pan, samen met de room en de sherry. Breng langzaam aan de kook. Snipper de salie en voeg samen met de olijven toe aan de saus. Kruid met een draai van de pepermolen en een snuifje zout.

3

Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Dompel er de tagliatellle in onder en laat beetgaar koken. Laat de pasta uitlekken en voeg dan toe aan de kip met de saus. Meng voorzichtig en verdeel over vier verwarmde borden. Versier met blaadjes salie en dien op.