Tagliatelle met kip, spinazie- en avocadocrème en gegrilde tomaten

Tagliatelle met kip, spinazie- en avocadocrème en gegrilde tomaten
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

kipfilet
1
ui
0.5
teentje knoflook
0.5
spinazie
250 g
avocado
1
tomaten Sunstream
200 g
verse tagliatelle
250 g
olijfolie
zout
peper

Tagliatelle met kip, spinazie- en avocadocrème en gegrilde tomaten

Bereiding

1

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de fijn gesneden ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en hou enkele blaadjes apart voor de garnering. Roer om tot de spinazie slinkt en hou apart. Snij de kip in stukjes en bak ze in dezelfde pan ongeveer 10 min. goudbruin in wat olijfolie. Hou warm.

2

Pel, ontpit en snij de avocado in kleine blokjes. Mix met de spinazie tot een smeuïge crème. Kruid met peper en zout. Plaats de tomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout en zet enkele min. onder de grill.

3

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking, laat uitlekken en meng met de spinazie- en avocadocrème en de kip. Voeg de tomaten toe en versier met enkele spinazieblaadjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
129kcal
Vetten
0,8g
Zout
0,08g
Eiwitten
7,6g