Tagliatelle met paprikasaus en ansjovis

Tagliatelle met paprikasaus en ansjovis
Nutri-Score A
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rode paprika’s
2
Tagliatelle
200 g
Ui
0.5
Ansjovisfilets
10
Teentjes knoflook
1
Rood pepertje
0.5
Bladpeterselie
0.5 handvol
Olijfolie
Peper
Zout

Tagliatelle met paprikasaus en ansjovis

Bereiding

1

Verhit de oven grill voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de zaadjes uit de paprika’s en snij ze in stukken. Leg ze met het vel naar boven op de bak plaaten zet 8 à 10 min in de oven. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.

2

Pelen snipper de uien fruit hem in een scheutje olijfolie, samen met 8 ansjovisfilets tot die beginnen weg te smelten. Pel de knoflook en pers hem in de pan. Hak het pepertje fijn en voeg het ook toe. Laat nog 1 min bakken.

3

Haal de paprika’s uit de oven, laat ze afkoelen en haal er de velletjes af. Leg het vruchtvlees in de blender en schep er het mengsel met ansjovisfilets bij. Mix tot een saus en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Meng de pasta met de saus en warm kort op. Serveer met de peterselie en de rest van de ansjovis.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
97kcal
Vetten
1,9g
Vezels
1,6g
Eiwitten
4,4g