Tagliatelle met prei, geroosterde amandelen en parmezaan

Tagliatelle met prei, geroosterde amandelen en parmezaan
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

tagliatelle
250 g
preiwitten
400 g
takje(s) peterselie
1
amandelschilfers
50 g
zure room
100 ml
Parmezaanschilfers
groentebouillonblokje
0.5
water
100 ml
peper
zout

Tagliatelle met prei, geroosterde amandelen en parmezaan

Bereiding

1

Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Snij het preiwit in stukken van 1 cm en kook de prei gaar.

2

Kook de tagliatelle in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat uitlekken. Giet de room, de groentebouillon en de prei in een grote pan, kruid met peper en breng langzaam aan de kook.

3

Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Hak de peterselie fijn. Meng de tagliatelle door de preisaus. Giet de pasta in de borden en bestrooi met de amandelschilfers, platte peterselie en parmezaanschilfers. Dien onmiddellijk op.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
192kcal
Vetten
2,9g
Zout
0,32g
Eiwitten
5,9g