Tagliatelle met ricotta, chilipeper, rucola en kerstomaatjes

Tagliatelle met ricotta, chilipeper, rucola en kerstomaatjes
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

tagliatelle
200 g
sjalot
0.5
teentje knoflook
1
chilipepertje
0.5
kerstomaatjes
200 g
witte wijn
50 ml
ricotta
100 g
pijnboompitten
25 g
rucola
35 g
Parmezaanse kaas
40 g
olijfolie
2 el
peper
zout

Tagliatelle met ricotta, chilipeper, rucola en kerstomaatjes

Bereiding

1

Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verwarm de olijfolie in een steelpannetje. Snipper de sjalot en plet de knoflook fijn. Heb je het liever niet té pikant, ontpit dan de chilipeper en snij daarna pas in fijne reepjes. Giet de sjalot, look en chilipeper bij de warme olie en laat enkele min. pruttelen. Snij ondertussen de kerstomaatjes doormidden en voeg toe aan het pannetje. Blus met witte wijn en laat 10 min. verder pruttelen.

3

Giet de gare pasta af en roer er onmiddellijk de tomaatjes door. Voeg daarna de ricotta, pijnboompitten en de rucola toe. Kruid naar smaak met peper en zout en dien op met de geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
210kcal
Vetten
2,8g
Zout
0,49g
Eiwitten
8g