Tagliatelle met ricotta, chilipeper, rucola en kerstomaatjes
Tagliatelle met ricotta, chilipeper, rucola en kerstomaatjes
Bereiding
1
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verwarm de olijfolie in een steelpannetje. Snipper de sjalot en plet de knoflook fijn. Heb je het liever niet té pikant, ontpit dan de chilipeper en snij daarna pas in fijne reepjes. Giet de sjalot, look en chilipeper bij de warme olie en laat enkele min. pruttelen. Snij ondertussen de kerstomaatjes doormidden en voeg toe aan het pannetje. Blus met witte wijn en laat 10 min. verder pruttelen.
3
Giet de gare pasta af en roer er onmiddellijk de tomaatjes door. Voeg daarna de ricotta, pijnboompitten en de rucola toe. Kruid naar smaak met peper en zout en dien op met de geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
210kcal
Vetten
2,8g
Zout
0,49g
Eiwitten
8g