Tagliatelle met ricotta, spinazie, geroosterde venkel en citroenkip

Tagliatelle met ricotta, spinazie, geroosterde venkel en citroenkip
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
venkel
0.66 st
tagliatelle
200 g
kippenblokjes
300 g
salie
4 g
citroensap
75 ml
spinazie
180 g
ricotta
100 g
olijfolie
bloem
1 el
water
50 ml
peper
zout

Tagliatelle met ricotta, spinazie, geroosterde venkel en citroenkip

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de venkel in grove stukken en leg ze in een ovenschaal, kruid met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie. Bak zo'n 20 à 25 min. in de oven. Kook de pasta gaar in gezouten water en giet het water af.

2

Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bak de kippenblokjes in een pan met wat olijfolie, samen met de salieblaadjes. Blus met het citroensap en het water en laat even koken tot je een mooi sausje hebt.

3

Roer er de pasta, de spinazie en de ricotta onder. Serveer met de geroosterde venkel.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
528kj
Vetten
1,1
Zout
0,2
Eiwitten
9,4