Tagliatelle met scampi en spinazie

Tagliatelle met scampi en spinazie
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kokosmelk
100 ml
Middelgrote ui, gepeld en in stukjes
0.5
Teentje(s) knoflook, gepeld en gesnipperd
1
Kleine stukjes verse gember
1
Rood pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt
0.5
Kerriepoeder
1 el
Paprikapoeder
0.5 el
Komijnpoeder
0.5 el
Zonnebloemolie
Scampi's
10
Kerstomaten, gehalveerd
100 g
Tagliatelle of noedels
250 g
Verse spinazie
250 g

Tagliatelle met scampi en spinazie

Bereiding

1

Doe de kokosmelk, de ui, de knoflook, de gember en het pepertje in de blender en mix glad. Voeg dan het kerriepoeder, het paprikapoeder en de komijn toe en mix opnieuw. 

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de scampi kort op een hoog vuur. Keer ze om na 1 min en laat de andere kant 30 sec bakken. 

3

Haal de steeltjes van de spinazie en spoel en droog de bladeren. Laat ze even in de wok slinken met een scheutje olie. Voeg de kerstomaten toe, en - zodra de spinazie slinkt - de mix met kokosmelk. Laat 5 min verwarmen. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en dien ze op bij de spinazie en de scampi.