Tagliatelle van courgette met Oosterse garnaalballetjes

Tagliatelle van courgette met Oosterse garnaalballetjes
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de garnaalballetjes

Gerookte tijgergarnalen
750 g
Lente-uitjes, gesnipperd
5
Teentjes knoflook, geperst
2
Verse gember
4 cm
Eieren, losgeklopt
2
Maîszetmeel
1 el
Vissaus
2 c.à.c
Handvol verse koriander
1
Zwarte peper
Panko
200 g
Druivenpitolie om te frituren

Voor de tagliatelle van courgette

Limoensap
3 el
Olijfolie extra vierge
3 el
Witte wijnazijn
2 el
Snuifje zout
1
Dille
1 c.à.c
Kokospoeder
1 c.à.c
Teentje knoflook, geperst
1
Courgettes, in dunne linten gesneden op de mandoline
2

Voor de salade

Honing
2 el
Rijstazijn
2 el
Rode paprika, fijngesnipperd
1
Kleine rode ui, fijngesnipperd
1
Venkelknol, dun geschaafd op de mandoline
1
Komkommer, in dunne reepjes
1
Bosje koriander, fijngesnipperd
1 stuck
Een klein handvol pinda's
1

Tagliatelle van courgette met Oosterse garnaalballetjes

Bereiding

1

Pel de garnalen en snij ze in tweeën. Mix ze grof en meng ze dan met de ui, de knoflook, de gember, de eieren, het maïszetmeel, de vissaus, de koriander en zwarte peper. Rol balletjes van dit mengsel en rol ze door de planko. Laat 15 min rusten in de koelkast. Frituur de balletjes in hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2

Klop met een klopper het limoensap op met de olijfolie, de witte wijnazijn, het zout, de dille, de kokos, en de knoflook. Besprenkel de tagliatelle van courgette met dit mengsel..

3

Meng de honing met de rijstazijn en besprenkel hiermee het mengsel van paprika, ui, venkel en komkommer. Dien op met de garnaalballetjes en bestrooi alles met de koriander en de pinda's.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
672kcal
Vetten
20g
Suiker
24g
Vezels
9,1g
Eiwitten
54g