Tajine met gehaktballetjes, amandelen en rozijnen

Tajine met gehaktballetjes, amandelen en rozijnen
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
groentebouillonblokje
1 st
gehaktballen
300 g
wortel
220 g
minikrieltje
400 g
rozijnen
40 g
ras el hanout
1 el
courgette
125 g
amandelschilfers
15 g
water
250 ml
olijfolie
peper
zout

Tajine met gehaktballetjes, amandelen en rozijnen

Bereiding

1

Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op.

2

Verhit wat olijfolie in een tajine of stoofpot en bak over een hoog vuur de gehaktballen in 3 min. bruin. Draai het vuur wat lager en voeg de wortelschijfjes, krieltjes en rozijnen toe. Besprenkel met de ras el hanout, blus met de bouillon en kruid met peper en zout. Laat, met het deksel op de pot, 20 min. pruttelen. Voeg na 10 min. de courgetteblokjes toe.

3

Bak in een droge pan de amandelschilfers goudbruin. Haal de tajine van het vuur en besprenkel met amandelschilfers. Serveer onmiddellijk.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
331kj
Vetten
1,3
Zout
0,5
Eiwitten
4,2