Tajine met kikkererwten, gedroogde abrikozen en specerijen

Tajine met kikkererwten, gedroogde abrikozen en specerijen
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rode uien
1
Wortelen
1
Gele paprika
0.5
Groene paprika
0.5
Teentjes knoflook
1
Kaneelstokje
0.5
Ras el-hanout
0.5 el
Kikkererwten
250 g
Harissa
1 el
Gedroogde abrikozen
35 g
Kerstomaten
100 g
Passata
100 ml
Couscous
100 g
Bosje koriander
0.5
Olijfolie
Zout
Peper

Tajine met kikkererwten, gedroogde abrikozen en specerijen

Bereiding

1

Pel de uien en schil de wortelen. Snij de uien, de wortelen en de paprika’s in schijfjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en de geperste knoflook glazig. Voeg de wortelen en de paprika’s toe en laat 3 min meebakken. Voeg dan het kaneelstokje toe en kruid met de ras el-hanout.

2

Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en giet ze in de pan. Voeg ook de harissa, de abrikozen, de kerstomaten, de passata en 200 ml water toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 10 min sudderen. Proef en breng indien nodig verder op smaak.

3

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tajine afgewerkt met koriander en met de couscous erbij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
84kcal
Vetten
1,3g
Vezels
5,2g
Eiwitten
3,4g