Meer details
Tapioca is zetmeel in korrels, verkregen uit de wortelknollen van de maniok (of cassave). Gedurende het koken verliezen de bolletjes hun vorm niet maar worden doorschijnend en zijn dus bijzonder geschikt voor het binden van heldere soepen. Daarnaast maakt men met tapioca ook tapioca-pap.Land van herkomst
België
Lokaal product
false
Eerlijke handel
false
Ingrediënten
Anco Tapioca 200 gManiok
Voedingswaardetabel
per 100 g | |
---|---|
Energetische waarde | 358 kcal / 1519 kJ |
Vetten | 0.02 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.0 g |
Koolhydraten | 88.69 g |
waarvan suikers | 0.0 g |
Voedingsvezels | 0.9 g |
Eiwitten | 0.19 g |
Zout | 0.025 g |
per 100 g | |
---|---|
Energetische waarde | 358 kcal / 1519 kJ |
Vetten | 0.02 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.0 g |
Koolhydraten | 88.69 g |
waarvan suikers | 0.0 g |
Voedingsvezels | 0.9 g |
Eiwitten | 0.19 g |
Zout | 0.025 g |
Kan het volgende bevatten
Eieren, gluten, melk, sesam, soja
Andere
Kan sporen bevatten van: ei, gluten, melk, soja, sesam.Bereiding en gebruik
*Voor het binden van heldere soepen Tapioca moet niet vooraf worden aangelengd, maar kan direct in de kokende vloeistof worden gestrooid. Gebruik per liter 1 soeplepel Anco Tapioca. Laat gedurende 10 à 15 minuten koken.
Houdbaarheid
Droog en bij voorkeur koel bewaren.
Bewaring
Omgevingstemperatuur
Verpakking
Doos
Leveranciersadres
n.v. Nop-o-lac Company Verbrandhofstraat 51 B-8800 Roeselare België