Tarbot en schelpjes in papillot

Tarbot en schelpjes in papillot
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kerstomaten
100 g
Olijfolie
1.33 el
Citroen (zeste)
0.33
Zwarte olijven
2 el
Kappertjes
2 c.à.c
Teentjes knoflook, geperst
0.67
Tarbotfilets
2
Kokkels, gespoeld
100 g
Witte wijn
4 el
Zout
Peper

Tarbot en schelpjes in papillot

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de kerstomaten en meng ze voorzichtig met de olijfolie, de citroenzeste, de olijven, de kappertjes en de knoflook. Kruid met zout en peper.

2

Leg grote vellen bakpapier op het werkvlak. Leg in het midden van elk vel een tarbotfilet en leg er wat kokkels bij. Kruid met zout en peper en schep wat van het tomatenmengsel op de vis.

3

Plooi de randen van het bakpapier over de vis maar laat een kleine opening in het midden. Giet in elke papillot 2 el witte wijn en sluit de papillotten door de uiteinden dicht te knopen met keukentouw, zodat de stoom niet kan ontsnappen tijdens de bereiding. Zet 15 à 20 min in de oven, afhankelijk van de dikte van de tarbotfilets.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
101kcal
Vetten
5,3g
Vezels
0,8g
Eiwitten
9,2g