Tartaar op z’n Italiaans, geserveerd met ovenfrietjes

Tartaar op z’n Italiaans, geserveerd met ovenfrietjes
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

americain natuur
300 g
rucola
35 g
takje basilicum
1
kappers
3 el
zongedroogde tomaten
60 g
pijnboompitten
2 el
eigeel
1
Parmezaanse kaas
40 g
Engelse saus
0.5 el
ovenfrietjes
300 g
balsamicoazijn
2 el
olijfolie
peper
zout

Tartaar op z’n Italiaans, geserveerd met ovenfrietjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Spreid de frieten uit op een ovenplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de gedroogde tomaten en het basilicum fijn. Leg het vlees in een diep bord. Giet het eigeel, de kappers, de gedroogde tomaten, het basilicum, 2 el olijfolie, de balsamicoazijn, de Engelse saus en de geraspte parmezaan erbij. Kruid met peper en zout. Meng voorzichtig.

2

Dresseer het vlees op de borden met een uitsteekvorm, versier met pijnboompitten en geraspte parmezaan.

3

Breng de rucola op smaak met olijfolie en serveer dit bij de tartaar, samen met de ovengebakken frietjes. Tip: Je kan de rest van de ongebakken frietjes invriezen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
182kcal
Vetten
2,2g
Zout
1,04g
Eiwitten
11g