Tartaar van rundvlees Blauwe van Vlaanderen met vijgen en walnoten

Tartaar van rundvlees Blauwe van Vlaanderen met vijgen en walnoten
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rundfilet Blauwe van Vlaanderen
150 g
verse vijgen
3 st
gepelde walnoten
8 st
notenolie
0.75 el
Xeresazijn
0.5 el
handvol rucola + enkele bladeren voor de afwerking
1 st
olijfolie
2 el
rundsfond
40 ml
zout, zwarte peper

Tartaar van rundvlees Blauwe van Vlaanderen met vijgen en walnoten

Bereiding

1

Snij het rundvlees in dunne sneetjes. Stapel ze op elkaar, snij ze in heel dunne reepjes en dan in kleine blokjes. Snij 4 vijgen in kleine blokjes. Hak 8 walnoten fijn. Meng de blokjes vlees, vijgen en walnoot, breng op smaak met notenolie, Xeresazijn, zout en peper. Zet de tartaar tot het opdienen in de koelkast.

2

Mix de rest van de walnoten, de rucola, de olijfolie en de rundsfond tot een gladde saus. Breng eventueel verder op smaak.

3

Verdeel de tartaar over de borden. Snij de resterende vijgen in 2 of 4 (afhankelijk van hun grootte) en verdeel ze met de rucolablaadjes over de tartaar. Voeg de saus in een straaltje rond de tartaar toe en dien op.