Tartaar van rundvlees Blauwe van Vlaanderen met vijgen en walnoten

Voorbereiding
20 min.
Kooktijd
0 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Tartaar van rundvlees Blauwe van Vlaanderen met vijgen en walnoten
Bereiding
1
Snij het rundvlees in dunne sneetjes. Stapel ze op elkaar, snij ze in heel dunne reepjes en dan in kleine blokjes. Snij 4 vijgen in kleine blokjes. Hak 8 walnoten fijn. Meng de blokjes vlees, vijgen en walnoot, breng op smaak met notenolie, Xeresazijn, zout en peper. Zet de tartaar tot het opdienen in de koelkast.
2
Mix de rest van de walnoten, de rucola, de olijfolie en de rundsfond tot een gladde saus. Breng eventueel verder op smaak.
3
Verdeel de tartaar over de borden. Snij de resterende vijgen in 2 of 4 (afhankelijk van hun grootte) en verdeel ze met de rucolablaadjes over de tartaar. Voeg de saus in een straaltje rond de tartaar toe en dien op.