Tartaar van tomaat, avocado en komkommer met grijze garnalen en spinaziecoulis

Tartaar van tomaat, avocado en komkommer met grijze garnalen en spinaziecoulis
Bereiding
1
Ontpit de tomaat, verwijder de zaadjes uit de komkommer en snij beide groenten in kleine blokjes. Verwijder de steen uit de avocado en snij het vruchtvlees ook in kleine blokjes. Meng al deze blokjes met een scheutje olijfolie en breng op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout.
2
Maak de coulis: blancheer de spinazie 3 min in kokend water. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Pers er zoveel mogelijk vocht uit en leg de spinazie daarna in de blender. Voeg de bouillon toe. Pel de knoflook en voeg hem ook toe. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout en mix tot een gladde massa.
3
Giet op elk bord wat spinaziecoulis en smeer decoratief uit. Zet er een serveerring op en vul die met groentetartaar. Verwijder de ring voorzichtig en garneer met grijze garnalen. Besprenkel met olijfolie, werk af met kervel en gefrituurde ui en serveer.