Tarte tatin met witloof en geitenkaas

Tarte tatin met witloof en geitenkaas
Voorbereiding 35 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kleine witloofstronken uit volle grond
Cassonade (of ruwe rietsuiker)
1 el
Boomstammetje verse geitenkaas
1
Zachte boter
Bladerdeeg Carrefour om uit te rollen
1 stuck
Vloeibare honing
1 el
Balsamicoazijn
2 el
Verse tijm

Tarte tatin met witloof en geitenkaas

Bereiding

1

Snijd het witloof in 4 in de lengte en bak in 25g boter, 5 minuten aan elke zijde. Voeg peper, zout, suiker, honing, azijn en tijm toe en laat 10 à 15 minuten bakken op een gemiddeld vuurtje.

2

Leg de bladerdeeg in 4 cirkels die net iets groter zijn dat de afmetingen van de vormen en prik er regelmatig met een vork in. Doe het deeg in de vormen en druk aan de randen van de vorm naar beneden. Zet dan 20 minuten in de oven op 180°C.

3

Haal uit de oven en leg er de stukjes verse geitenkaas op. Serveer warm of lauw.