Tarte tatin van witloof met feta

Tarte tatin van witloof met feta
Voorbereiding 25 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Witloof
0.5 kg
Rol bladerdeeg
0.5
Feta
25 g
Enkele takjes verse tijm (naar keuze)

Uit de voorraadkast

Suiker
50 g
Peper
Zout

Tarte tatin van witloof met feta

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de suiker in een diepe ovenbestendige pan (zonder antikleeflaag!) en voeg water toe totdat de suiker net onderstaat. Verwarm zonder te roeren. Wacht tot zich kleine helderbruine belletjes vormen. Roer dan voorzichtig met een klopper tot je een helderbruine karamel krijgt.

2

Snij de stronken witloof doormidden en leg ze voorzichtig in de karamel. Bedek het witloof met het bladerdeeg en vouw de randen binnenin de pan.

3

Bak ongeveer 35 min in de oven. Haal uit de oven en keer de taart om op een bord. Let op de kokende karamel. Bestrooi met verkruimelde feta en tijm en serveer.