Thai beef salad

Thai beef salad
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rijstnoedels
100 g
wortel
75 g
komkommer
0.5
chilipeper
0.5 st
sojasaus
3 el
limoen
4
steak
300 g
paprikareepjes
115
pindanootjes
25 g
coriandre
6 g
arachideolie
1 el
suiker
1 el
water
50 ml
peper
zout

Thai beef salad

Bereiding

1

Kook de noedels beetgaar in gezouten water. Schil de wortel en snij in julienne. Snij ook de komkommer in fijne reepjes. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snij fijn. Meng de sojasaus met het sap van de limoen, de suiker en het water.

2

Kruid de steak met peper en zout en bak zo'n 3 min. aan elke kant in een hete pan met olie. Laat de steak nadien even rusten in aluminiumfolie.

3

Laat de noedels uitlekken. Meng de wortelreepjes, komkommerreepjes, chilipeper en paprikareepjes en het sausje onder de noedels. Schep de noedelsalade op de borden. Snij de steak in fijne reepjes en leg op de noedelsalade. Hak de pindanoten grof en strooi ze over de salade. Werk af met wat koriander.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
428kj
Vetten
0,4
Zout
0,89
Eiwitten
8,7