Thaise kippensoep met rijstnoedels

Thaise kippensoep met rijstnoedels
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
kippenbouillonblok
1.5 st
kokosmelk
200 ml
gember
2 cm
vissaus
1.5 el
kipfilet
300 g
wok Thai
400 g
mihoen rijstnoedels
125 g
lente-ui
2 st
Thais basilicum
4 g
limoen
0.5 st
suiker
0.5 el
arachideolie
water
750 ml

Thaise kippensoep met rijstnoedels

Bereiding

1

Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Voeg de kokosmelk, geraspte gember, suiker en vissaus toe. Breng zacht aan de kook. Snij de kipfilet in dunne reepjes en voeg samen met de wokgroenten toe aan de soep. Laat 10 min. zacht pruttelen.

2

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Giet de noedels af en spoel onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Snij de lente-ui fijn.

3

Verdeel de noedels over kommen en schep er de soep overheen. Werk af met lente-ui en Thais basilicum. Serveer met limoenpartjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
84kj
Vetten
2,3
Zout
0,6
Eiwitten
4,9