Thaise mosselen, gestoofde groentjes en basmatirijst

Thaise mosselen, gestoofde groentjes en basmatirijst
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
ui
1 st
courgette
0.66 st
basmatirijst
150 g
mosselen
1 kg
paprikareepjes
230 g
gele currypasta
2 el
kokosmelk
200 ml
arachideolie
2 el
water
100 ml
peper
zout

Thaise mosselen, gestoofde groentjes en basmatirijst

Bereiding

1

Pel de ui en snipper fijn. Snij de courgette in schijfjes. Doe de basmatirijst in een kookpotje en voeg dubbel zoveel gezouten water toe. Laat gaarkoken, de rijst zal het water volledig opslorpen.

2

Spoel de mosselen goed in gezouten water. Laat ze even onderstaan in water. Giet nadien het water af. Haal de rijst van het vuur en houd warm.

3

Verhit wat olie in een grote kookpot, voeg de fijngesnipperde ui, de courgette en de paprikareepjes toe. Laat enkele minuten aanstoven. Voeg het water en de currypasta toe. Voeg de mosselen en de kokosmelk toe. Zet het deksel op de pot en laat zo'n 5 min. garen. Schud de mosselen goed op en laat ze garen tot ze open zijn. Serveer de Thaise mosselen met de basmatirijst.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
452kj
Vetten
2,9
Zout
0,4
Eiwitten
4,9