Thaise rundsvleessalade met rijst

Thaise rundsvleessalade met rijst
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

Thais rijst
125 g
rode ui
0.5
rundsescalope
300 g
Chinese kool
175 g
komkommer
0.25
rode piment
0.5
teentje knoflook
0.25
vissaus
2 el
limoen(en) (sap van)
1
munt
5 g
bruine suiker
0.5 el
olijfolie
peper
zout
aluminiumfolie

Thaise rundsvleessalade met rijst

Bereiding

1

Kook de rijst in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de rode ui in dunne halve maantjes en laat even weken in een kommetje koud water.

2

Verwarm een grillpan op een middelhoog vuur. Besprenkel de escalopes met olijfolie, kruid met peper en zout en gril 3 à 4 min. Haal het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie voor je het in plakjes snijdt.

3

Snij de komkommer in halve maantjes. Snipper het Spaans pepertje. Plet de knoflook tot moes en meng met de vissaus, het limoensap, de bruine suiker en het Spaans pepertje. Verdeel de Chinese kool samen met de muntblaadjes, komkommer, uitgelekte rode ui en het vlees over de borden. Werk af met de vinaigette en serveer met de rijst.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
107kcal
Vetten
0,38g
Zout
0,21g
Eiwitten
9,8g