Thaise salade met mango

Thaise salade met mango
Voorbereiding 25 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Slabonen
100 g
Olijfolie
3 el
Steak
200 g
Rode peper
0.5
Limoen
0.5
Vissaus
0.5 el
Japanse sojasaus
1.5 el
Bruine suiker
0.5 el
Mango’s
1
Krulsla
Kerstomaten
60 g
Rode ui
0.5
Verse koriander
7.5 g
Verse munt
7.5 g

Thaise salade met mango

Bereiding

1

Kook de slabonen 6 min en koel ze meteen onder de koudwaterkraan. Besprenkel de steak met 1 el olijfolie en gril hem 3 à 4 min per kant in een flink hete grillpan (hij mag nog rosé zijn). Laat het vlees 10 min rusten en snij het dan in dunne reepjes.

2

Snij het pepertje in de lengte in tweeën, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Klop het limoensap en de zeste op met de vissaus, de sojasaus, de bruine suiker, de helft van het pepertje en de rest van de olijfolie. Giet over het vlees.

3

Schil de mango’s en snij ze in schijfjes. Pel de ui en snij hem in dunne rondjes. Hak de koriander en de munt fijn. Meng de mango met de krulsla, de kerstomaten, de ui, de koriander en de munt. Verdeel over de borden, garneer met reepjes steak en strooi er de rest van het chilipepertje over.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
80kcal
Vetten
3,5g
Vezels
1,5g
Eiwitten
5,9g