Thaise salade met mango
Thaise salade met mango
Bereiding
1
Kook de slabonen 6 min en koel ze meteen onder de koudwaterkraan. Besprenkel de steak met 1 el olijfolie en gril hem 3 à 4 min per kant in een flink hete grillpan (hij mag nog rosé zijn). Laat het vlees 10 min rusten en snij het dan in dunne reepjes.
2
Snij het pepertje in de lengte in tweeën, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Klop het limoensap en de zeste op met de vissaus, de sojasaus, de bruine suiker, de helft van het pepertje en de rest van de olijfolie. Giet over het vlees.
3
Schil de mango’s en snij ze in schijfjes. Pel de ui en snij hem in dunne rondjes. Hak de koriander en de munt fijn. Meng de mango met de krulsla, de kerstomaten, de ui, de koriander en de munt. Verdeel over de borden, garneer met reepjes steak en strooi er de rest van het chilipepertje over.