Thaise viscurry met pompoen en tomaat

Thaise viscurry met pompoen en tomaat
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

sjalot(ten)
1
basilicum
5 g
rode paprika('s)
1
Thaise rijst
125 g
rode currypasta
2 el
kokosmelk
200 ml
pompoenblokjes
250 g
schelvisfilet
300 g
kerstomaatjes
125 g
sesamzaadjes
0.5 el
arachideolie

Thaise viscurry met pompoen en tomaat

Bereiding

1

Snij de sjalot en het basilicum fijn. Snij de paprika in reepjes. Kook de rijst beetgaar in licht gezouten water. Verhit een scheutje arachideolie in een pan. Fruit de sjalot glazig. Schep er de currypasta door. Giet er de kokosmelk bij en breng aan de kook.

2

Doe er de pompoenblokjes en paprikareepjes bij en laat 15 min. pruttelen op een laag vuur. Snij de vis in stukken. Leg de vis en de tomaatjes tussen de groenten en laat nog eens 5 min. stoven.

3

Verdeel de rijst over de borden en schep er de curry bij. Werk af met het basilicum en sesamzaadjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
106kcal
Vetten
2,6g
Zout
0,32g
Eiwitten
5,6g