Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Aardbeien
250 g
Ei(eren)
1
Mascarpone
125 g
Suiker
30 g
Zakje(s) vanillesuiker
1
Sambuca (ltaliaanse likeur)
Boudoirs
8

Voor de aardbeiencoulis

Water
100 ml
Suiker
65 g

Tiramisu met aardbeien

Bereiding

1

Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snij de helft van de aardbeien in tweeën en de rest in kleine blokjes voor de coulis. Verhit voor de coulis het water en de suiker en laat 15 min sudderen. Laat goed afkoelen, giet deze stroop over de blokjes aardbei en pureer dit mengsel.

2

Splits de eieren. Klop de eidooiers met de mascarpone en de suiker schuimig. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw met de vanillesuiker. Spatel voorzichtig onder het mascarponemengsel. Voeg tot slot de Sambuca toe en roer goed om.

3

Breek de koekjes in stukjes en dompel ze in de aardbeiencoulis. Verdeel de koekjes over de bodems van hoge glazen. Leg er een paar halve aardbeien op en giet er een beetje coulis bij. Schep daarop een lepeltje mascarponeroom. Wissel deze laagjes af tot de glazen gevuld zijn en eindig met een laag mascarpone. Zet de glazen minstens 2 u in de koelkast en dien op met een blaadje munt.